Overslaan en naar de inhoud gaan
Huize August
Kortrijk
Een uniek buurtpunt dat de brug slaat tussen verschillende generaties in Kortrijk.
 

Huize August is het ontmoetingshuis van Katholieke Scholengroep RHIZO in Kortrijk en vormt een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek tussen verschillende generaties.

Mensen die op zoek zijn naar zijn naar gezelschap, zinvolle daginvulling of naar een manier om hun kennis en vaardigheden door te geven aan de jongere generaties zijn welkom in Huize August. Senioren vormen de belangrijkste doelgroep, maar we houden niet van labels, zeker niet als het over leeftijd gaat. We hanteren dus geen leeftijdsgrenzen. Huize August ambieert een inclusief project te zijn, en zet dus ook zijn deuren open voor mensen met een beperking, in kansarmoede of met een psychische kwetsbaarbaarheid.

Leerlingen/studenten nemen het voortouw, zij bepalen (samen met bezoekers) welke activiteiten worden aangeboden en wat er wordt gekookt. Leerkrachten zijn aanwezig, maar begeleiden vanop de achtergrond. Leerlingen/studenten worden zo optimaal voorbereid op hun praktijkstage en kunnen zich verder bekwamen tot gastvrije zorgprofessionals.

Huize August opent 3 halve dagen per week zijn deuren voor gasten. Er wordt gestart met een onthaal waarbij de bezoekers een kopje koffie of thee wordt aangeboden. Daarna gaan we samen aan de slag. Er wordt telkens een warme maaltijd gekookt door leerlingen/studenten en bezoekers die graag koken. Bezoekers kunnen ook kiezen voor de activiteit die werd uitgewerkt door de leerlingen/studenten (bv. creatieve activiteit, volksspelen, bewegingsactiviteit, spel, ...) of komen gewoon voor een koffie en een babbel. Op het einde van de voormiddag wordt samen geluncht. Er is tijd en ruimte voor gesprekken en verhalen. Om te leren van en met elkaar.

Huize August is niet winstgevend. RHIZO zorgt voor de infrastructuur, de leerlingen/studenten en de begeleidende leerkrachten. Gasten betalen een kleine bijdrage voor de activiteit (2€) en het middagmaal (4€).

 
Huize August
 
 
 
Afbeelding
Huize August
 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal