Overslaan en naar de inhoud gaan
't Een en 't Ander
Schuiferskapelle (Tielt)
Dankzij buurtpunt ’t Een en ’t Ander is Schuiferskapelle opnieuw een dorp
 

In Schuiferskapelle zie je weinig mensen op straat. Maar tijdens de openingsuren van’t Een en ’t Ander is dat anders. Het buurtpunt brengt er sinds 2014 leven in de brouwerij.

 
 

De buurtwinkel biedt lokale producten en in het café kunnen buurtbewoners of toevallige passanten genieten van een drankje of een huisbereide spaghetti. In ’t Een en ’t Ander zijn ook twee gezellige appartementjes te huur, en voor wat ontspanning kunnen bezoekers terecht in de wellnessruimte. ’s Zomers spelen er lokale bandjes op het terras en stoppen er dagelijks groepen fietsers en wandelaars op zoek naar verfrissing.

“Sinds de komst van het buurtpunt leeft Schuiferskapelle terug en leren de mensen elkaar weer kennen. Het dorp is opnieuw een dorp.”
 
Afbeelding
't Een en 't Ander - Foto 2

Patrick en Mieke staan er niet alleen voor. Ze kunnen rekenen op een vaste barman en een enthousiaste bende jobstudenten. In de zomer breidt de ploeg uit tot 10 personen. Ook hun partners staan hen graag bij: zelfs de lokale hoeveslager, ijsmaker en snoephandelaar behoren ondertussen tot het netwerk.

“Klantvriendelijkheid en openheid zijn voor ons het belangrijkste. Het is voor ons niet nodig dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Gezelligheid en een huiselijke sfeer, dat is waarvoor de mensen naar het buurtpunt komen.”

 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal