Bar Deco
Veltem (Herent)
Veltem heeft er met Bar Deco een nieuwe ontmoetingsplek bij
 

De sfeer en gezelligheid van de pop-up zomerbar enkele jaren geleden deed Nele beseffen dat Veltem eigenlijk permanent nood heeft aan een ontmoetingsplek. Een plaats waar je met je gezin kan binnenwandelen, en waar je buren kan ontmoeten. Bovendien waren de laatste jaren alle diensten uit Veltem weggetrokken. Vooral minder mobiele mensen leden daaronder.

 
Bar Deco - Foto 1
 

Daarom richtte Nele Bar Deco op. Zowel in de eet-en koffiebar als in de winkel staan duurzaamheid en zero-waste centraal. De producten zijn verpakkingsvrij en voedseloverschotten worden geschonken aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Voorlopig houdt Nele de zaak alleen open: “Het is niet gemakkelijk om de juiste partner te vinden, maar het is zeker de bedoeling dat Bar Deco een ‘wij-verhaal’ wordt.” In de zomer wierf Nele personeel ad interim aan. “Daarbij was het sociale aspect belangrijk: ik zocht specifiek naar mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.”

“Bij de start nam ik deel aan een lerend netwerk dat buurtpunten op weg helpt. Het hielp mij enorm om te zien dat er nog mensen met hetzelfde concept bezig zijn.”
 
Afbeelding
Bar Deco - Foto 2

Samen met Art Deco, dat ruimte biedt voor sociale ontmoeting, creatief en duurzaam ondernemerschap en cultureel-artistiek experiment, huist Bar Deco op het Dorpsplein 13, een centrale locatie waar veel toeristen, wandelaars en fietsers langskomen.

 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal