Overslaan en naar de inhoud gaan
CoopSaam
Essen
Essenaren moeten niet langer in hun auto springen om duurzame producten te vinden
 

Om duurzame, dagdagelijkse producten te vinden, moesten de Essenaren vroeger met de auto langs verschillende (hoeve)winkels. Enkele vrijwilligers bij de Oxfam Wereldwinkel riepen op om hier verandering in te brengen. Zo ontstond een werkgroep van negen vrijwilligers met interesse in duurzame consumptie. Zij richtten CoopSaam vzw op.

 
CoopSaam - Foto
 

In 2020 opende de coöperatieve buurtwinkel CoopSaam zijn deuren in het lokale karrenmuseum. Elke zaterdag kunnen buurtbewoners in het winkelpunt terecht voor duurzame producten van lokale boeren en handelaars, fairtrade producten en artisanaat dat door bewoners met een beperking gemaakt wordt in het houtatelier van een zorginstelling in de buurt.

 
 
Afbeelding
CoopSaam - Foto

Johan Buysen is bestuurslid bij CoopSaam vzw: “We gaan steeds op zoek naar partners en leveranciers die niet enkel leveren, maar ook meedenken over het project. Zo voelen we de grote waardering vanuit de gemeente, en sponsorde Oxfam Wereldwinkel onder andere onze winkelrekken. De lokale zorginstelling voor mensen met een beperking of ouderen kan in de toekomst partner worden voor het openhouden van de winkel. En daar zal het niet bij blijven. We bekijken de mogelijkheid om in de toekomst een kleine ontmoetingsruimte en andere diensten toe te voegen aan ons aanbod.”

 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal