Overslaan en naar de inhoud gaan
Itterbeek Idee
Itterbeek
De “verbinders” van Itterbeek maken het dorp weer wakker
 

Enkele inwoners van Itterbeek, een dorp aan de Brusselse rand, waren op zoek naar een plek voor ontmoeting, actie, artistieke creatie en sociaal-cultureel leven. Tegelijk merkten ze dat ondernemers en creatievelingen een plaats zochten om hun concept tot leven te brengen.

 
Itterbeek Idee - Foto
 

Daarom richtte een groep “verbinders” met steun van de gemeente het buurtpunt Itterbeek Idee op. Lokale ondernemers kunnen op verschillende sites pop-ups openen. Belangrijk is dat deze pop-ups een duurzame en sociaal-culturele functie hebben. “Itterbeek was en is nog steeds een slaapgemeente waar inwoners in het weekend wakker worden. Via Itterbeek Idee willen we dat inwoners elkaar leren kennen.” vertelt Jari De Maeseneer van gemeente Dilbeek.

Achter het initiatief staat een kerngroep van een viertal “verbinders”. “We hebben een vrijwilligerssysteem waarbij buurtbewoners onze ruimtes vrij kunnen gebruiken. In ruil daarvoor schakelen wij die buurtbewoners in voor evenementen, bijvoorbeeld bij een filmavond of schemermarkt.”

“Itterbeek was en is nog steeds een slaapgemeente waar inwoners in het weekend wakker worden. Via Itterbeek Idee willen we dat inwoners elkaar leren kennen.”
 

“Goede, open communicatie en afspraken tussen de “verbinders” en met de inwoners van Itterbeek doen het project bloeien. De creativiteit en het enthousiasme van de buurtbewoners zorgen ervoor dat we het buurtpunt steeds opnieuw kunnen heruitvinden.”

 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal