Overslaan en naar de inhoud gaan
Dorpspunt Stavele
Stavele
Het dorpspunt staat symbool voor een samenleving waar mensen met en zonder handicap samen leven, wonen en werken.
 

In 2017 opende De Lovie vzw een eerste Dorpspunt in Beveren aan de IJzer. Op 1 maart 2021 is er een tweede Dorpspunt geopend in Stavele.

Een warme en zorgzame buurt

Dorpspunt in Stavele is een plek waar mensen uit het dorp en de omgeving elkaar kunnen ontmoeten en verdwenen diensten terugvinden. Het Dorpspunt wordt uitgebaat door personen met een handicap die ondersteund worden door De Lovie vzw. We noemen ze graag onze ‘medewerkers’ en leggen de klemtoon op hun talenten en kwaliteiten. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom en van onschatbare waarde in het Dorpspunt. Samen willen we werk maken van een warme en zorgzame buurt.

Winkel volgens korte keten principe

In eerste instantie openen we de winkel. Het aanbod bestaat uit producten van lokale handelaars en landbouwers. We zijn als het ware een doorgeefluik voor hun producten en staan volledig achter het principe van korte keten. Brood, vlees, groenten, zuivel, droogvoeding, koffie en thee, paté, honing, wenskaarten … zullen allemaal deel uit maken van het assortiment. Daarnaast is er ook een mooi aanbod van streekproducten.

Ook dienstverlening

We verbinden hierbij de talenten van onze medewerkers met noden in de buurt. Kom je handen te kort, wil je graag een babbeltje slaan, heb je even hulp nodig om het gras af te rijden, ben je geïnteresseerd in glasophaling, wil je graag dat wij gaan wandelen met de hond, heb je graag boodschappen aan huis geleverd … laat het ons weten! Wij kijken samen hoe we je kunnen van dienst zijn.

Ontmoetingsruimte

Eenmaal de coronamaatregelen het toelaten, openen we ook een ontmoetingsruimte. We willen hier een gezellige sfeer creëren waar je kan genieten van o.a. een koffietje met vers gebak. Op eigen initiatief of met hulp van vrijwilligers, willen we ook workshops aanbieden: breien, bakken, schilderen … en misschien ook kidsateliers tijdens de schoolvakanties.

Vraaggericht

Vraaggericht werken is de opzet van het Dorpspunt. We willen de ruimte ter beschikking stellen voor eigen ideeën en talenten van inwoners van Stavele.

 
 
 
 
 
 
 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal