Overslaan en naar de inhoud gaan
Dorpspunt Sint-Kruis-Winkel
Sint-Kruis-Winkel (Gent)
Dorpspunt Sint-Kruis-Winkel maakt het leven in het dorp eenvoudiger
 

In 2018 zochten zowel Wibier, het lokale dienstencentrum van Stad Gent, als vzw Kompas, een zorginstelling voor mensen met een beperking, een manier om de verdwenen dienstverlening terug naar Sint-Kruis-Winkel te halen. Ze besloten de handen in elkaar te slaan en samen het Dorpspunt op te richten.

 
Sint-Kruis-Winkel - Foto
 

Wibier en vzw Kompas werken elk vanuit hun eigen locatie, onder dezelfde naam en hetzelfde logo, aan een gemeenschappelijk doel: het leven in het dorp eenvoudiger en aangenamer maken voor iedereen. “Samenwerken is een uitdaging, maar de gebundelde ervaring en expertise van twee organisaties leidt tot mooie resultaten. Samen staan we sterk.” vertelt Christine Vervaet van Stad Gent.

"Samen staan we sterk!"
 

Voor vzw Kompas is het Dorpspunt onder andere een zinvolle dagbesteding voor haar bewoners. De voorziening opende voor de corona pandemie een ontmoetingsruimte waar buurtbewoners konden genieten van een kom soep of eens komen neuzen in de boekenruilkast. Het ziet ernaar uit dat de voorziening zich zal focussen op een maak-atelier en deze producten zal verkopen aan bewoners van het dorp. De buurtmoestuin is opgestart in samenwerking met de plaatselijke lagere school en lokale verenigingen kunnen gebruikmaken van de petanque baan in de tuin.

 
 

Lokaal dienstencentrum Wibier van Stad Gent organiseert een zitdag voor burgerzaken, politie, een spreekuur voor ouderen en een fietsherstelpunt. Op maandagnamiddag vindt een georganiseerde activiteit plaats, zoals knutselen, voordracht, bingo, … Daarnaast stellen ze het gebouw ook open voor het parochiesecretariaat, de sociale kruidenier en de wereldwinkel. Verder kunnen bewoners de locatie huren voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Om alles waar te kunnen maken, kunnen beide organisaties rekenen op een heleboel vrijwilligers.

 
Andere buurtpunten
Schuiferskapelledorp 3
8700 Schuiferskapelle
website
ons verhaal
Statiestraat 10
8810 Lichtervelde
ons verhaal
Buurthuis Sledderlo
Genk
Bijlkestraat 16
3600 Genk
 
Buurthuis Vogelweelde
Halle
Kwikstaartlaan 6B
1500 Halle
 
Buurthuis Windmoleken
Halle
Kopheiweg 145
1500 Halle
 
Karrenmuseum Essen
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
website
ons verhaal
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
website
ons verhaal